Våra inredningsdesigners

Johanna Måwe inreder med naturmaterial och minimalism

By 08/05/2019 oktober 11th, 2019 No Comments

Vårt hem är vår oas. Det påverkar oss mer än vad vi tror. Man ska kunna komma hem och landa i ett inre lugn.

Johanna Måwe
JOHANNA MED SIN DOTTER

Johanna Måwe har ett hem ”to die for” som hon visar upp på sitt Instagramkonto. I sekelskifteshuset i Vallentuna har hon förverkligat alla sina inredningsdrömmar. Nu ska hon satsa på att inreda på heltid och erbjuder sina tjänster via Iodomi.

Det är jättekul att kunna möjliggöra för fler att få professionell hjälp med att inreda sitt hem till ett rimligt pris. Den digitala tjänsten gör dessutom att man kan ha kunder världen över.

Johanna Måwe

Xiao som grundade Iodomi hittade Johanna via Instagram när hon hade vunnit en inredningstävling av IKEA och Elle Decoration. Hon är självlärd och har en fingertoppskänsla och stil som känns helt rätt för Iodomis designerstab.

En modern och minimalistisk stil som genomsyras av naturmaterial med en robust känsla. Johanna bygger ofta och gärna egna möbler för att det ska bli exklusiva lösningar som passar kunden och budget. Enligt henne är det viktigt att vara lyhörd och ödmjuk tillsammans med kunderna. Att båda är införstådda med vad som ska göras och att förväntningarna är på samma nivå. Hennes drömkund är de som vågar gå utanför ramarna, har ett öppet sinne och är kommunikativa.

Det gäller att vara öppen med vad man vill ha och inte hålla tillbaka. Iodomis tjänst underlättar kommunikationen genom att kunden har svarat på förinställda frågor om vad de vill göra. Hela projektstrukturen är digital, vilket underlättar för mig som designer att gå tillbaka i historiken och säkerställa att jag inte missat några specifika önskemål

Johanna Måwe

Pågående projekt

Just nu jobbar hon med ett villaprojekt i Täby där ett hus på 174 kvm ska inredas med en totalbudget på 90 000 kr inklusive möbler, vilket är en rejäl utmaning. Beställarna har fått samla inspirationsbilder och berätta om vilka funktioner och känslor de vill ha i de olika rummen. Johannas jobb blir att hitta parets gemensamma mål och en stil som passar dem båda. För sovrummet jobbar Johanna mycket med färgsättning och textilier för att kunden ska känna lugn och ro och få en god natts sömn. Hon vill att det ska vara simpelt avskalat och samtidigt ombonat.

Gardiner kan lyfta ett rum till skyarna. Det gäller att det är rätt typ, på rätt plats och med rätt funktion. Textilier och statementprylar, såsom lampor och mattor, behöver ibland få kosta lite för att skapa ett exklusivt helhetsintryck och en wowfaktor.

Johanna Måwe

De har landat i ett antal moodboards och möbler som kunden gillar och Johanna håller nu på att ta fram inköpslistor. Allt för att landa i känslan att kunderna har hittat hem.

 

Fem tips från Johanna för den som vill göra om hemma med enkla knep

Färg: Väggfärg och möbelfärg kostar inte så mycket men kan förändra hela känslan i ett rum. Är man rädd för färg kan det räcka att byta från vitt till fjädergrått för att skapa en ny känsla. Det är både bra för plånboken och miljön.

Textilier: Byt ut gardiner, matta, plädar, kuddfodral eller sängkläder.

Möblering: Möblera om och låna möbler från olika rum. Rummet kanske inte har kommit till sin fulla rätt genom den nuvarande möbleringen. Är man händig kan man dessutom gå och kolla vad man har i förråden och bygga en piedestal, sidobord eller dylikt.

Växtlighet: Få in gröna växter. Generellt sett får ett rum ett helt annat uttryck med växter och det behöver inte vara så dyrt.

Belysning: Möblera med ljus. Men fokusera inte bara på en statementlampa utan också på olika belysningspunkter för att skapa stämning. Få upp en vägglampa där det är tomt och kalt, en bordslampa i ett mörkt hörn, eller använd dig av exempelvis ljuspaneler för att skapa rymd.

 

FAKTARUTA

Instagramkonto
@maawingedesign

Inspiration
Instagram och mässor

Stilikon
Pella Hedeby, Lotta Agaton, Daniella Witte

Favoritmärken
&Tradition, Menu, IKEA, Granit, samt Pholc och Foscarini för lampor

Trendspaning
Väggpaneler, mycket färg, skulpturer, storblommiga tapeter, mjuka former

 

Leave a Reply